Friday, November 6, 2009

Penerbitan Klip Video 1 Malaysia

Gi mamam dulu.. :-)

Aktiviti bermake up oleh make up artist..

Tenyeh bang..ops.. kak, jangan tak tenyeh..

Dah siap make up.. Sebelum salin baju, pose sat..


Keadaan studio yang dicat hijau..

Yeeee.. Dah boleh balik!!!

Pada sepanjang minggu terakhir bulan Oktober yang lalu, ramai yang tertanya2 ke mana menghilangnya saya... Masih lagi berada di sekitar Angkasapuri, cuma bercuti konti buat seketika kerana terlibat bersama DJ2 RTM dari seluruh Malaysia untuk penerbitan klip video 1 Malaysia yang akan ditayangkan di TV-TV RTM termasuklah Muzik Aktif bermula Januari 2010.

Hari pertama berlalu dengan sesi taklimat dan suai kenal, disusuli dengan rakaman suara nyanyian DJ2 yang terlibat pada hari berikutnya di Studio Rentak 50, Angkasapuri. Masing2 agak gugup juga nak merakamkan lagu 1 Malaysia ni apatah lagi pencipta lagu tersebut, Datuk Mokhzani Ismail juga turun padang melihat gelagat DJ2 merakamkan suara yang ala2 buluh betung tu..hehehe..

Hari 3 diberi kelonggaran untuk DJ2 yang terlibat bercuti kerana sesi rakaman suara sudahpun selesai sepenuhnya. Jadi, DJ2 yang turun ke KL dari seluruh Malaysia mengambil peluang untuk jalan2 cuci mata & menghabiskan wang poket yang ada di sekitar KL. Saya??? Pagi tu, saya terpaksa membawa adik Arif ke KK Putrajaya untuk pemeriksaan bulanan. Oleh sebab Arif baru sahaja baik dari demam, maka, terlepaslah sesi suntikan yang seterusnya. Terpaksa lah 2 minggu lagi ibu bawa Arif ke KK Putrajaya sekali lagi untuk pemeriksaan & suntikan 6 bulan :-(...

Hari ke 4, kelas tarian & fitting baju. Ehm, macam2 gaya DJ2 yang dah selalu bercakap di konti radio, terpaksa "mengepak2" menunjukkan skill menari.. :-) Tiba pula hari yang dinanti2kan, iaitu shooting pada hari terakhir, seawal jam 10 pagi kami telah berkumpul di belakang Wisma Radio Angkasapuri untuk di"angkut" ke Studio Film Gear di Sungai Buloh untuk shooting.

Selesai make up jam 1 tengahari dan selesai setting lampu & kamera, shooting bermula jam 4 petang sehinggalah jam 2 pagi, barulah shooting selesai. Masing2, walaupun dengan make up yang tebal seinci & di"touch up" berkali2 (dah lebih dari seinci ni), terpaksa tahan sehingga shooting selesai.. Ehm, begini rupanya kalau orang berlakon ye... Remeh juga.. Hasilnya??? Tunggu tahun depan :-)

0 Comments:

Post a Comment